Handlingskraft, Nyhetsbrev nr 1 30/3 2020

Det har sannerligen varit två intensiva veckor för Handlingskraft. Mycket händer och det händer snabbt.

Första veckan togs det fram med processer för att säkerställa att riskgrupperna kan få hjälp och stöd på ett tryggt och säkert sätt. 50-talet volontärer anmälde sitt intresse. Samarbete med Svenska kyrkan och Röda korset etablerades, men även med Vellinge kommun samt med stöttning från våra lokala handlare som ICA Toppen, ICA Skanör, ICA Kvantum Vellinge och Willys som hjälper till att nå ut till riskgruppen.

Andra veckan, närmare bestämt i måndags d. 23 Marts kl 12:00 gick vi live och riskpersonerna började ringa in via Vellinge direkt.

Media uppmärksammade också vårt engagemang och vi fick ut vårt budskap båda genom en artikel i Sydsvenskan, raportage i TV4 samt intervju i P4.

Att det finns ett stort engagemang ute i lokalsamhället är värmande att se. Nya samarbeten etablerades denna vecka med:

-Vellinge scoutkår -Vellinge Taxi
-Höllviken Boxningsklubb -Head of Search

Kul info:

  •  Vår Facebooksida närmar sig 600 medlemmar!
  •  Vi har över 60 aktiva volontärer som har gått igenom vår valideringsprocess och som är redo att hjälpa till när ett nytt ärende dyker upp!
  • Ungefär lika många till väntar på att få komma in (många väntar på utdrag från belastningsregister eller behöver bli godkända av medlemmar). Nya ansökningar ramlar in varje dag. Vi siktar mot 500 volontärer!
  •  Av de volontärer som anmält sig är 80% kvinnor.
  •  Under första veckan hjälpte Handlingskrafts volontärer 26 personer från riskgrupperna med diverse ärenden. Feedback från personerna från riskgrupperna har varit

fantastisk, både när det gäller kontakten med Svenska kyrkans samtalsmottagare som leveransen från våra underbara volontärer!

Denna vecka ser ut at bli minst lika intensiv och vi räknar med att hjälpa ännu flera i riskgruppen. För att säkerställa att vi når ut till alla så kommer kommunen denna vecka att skicka ett brev med vårt erbjudande till alla i riskgruppen med information om Handlingskraft och hur vi kan hjälpa dem.

Sist men inte minst får ni gärna ge input till butikerna när ni går och handler om informationen kring Handlingskraft inte finns lätt tillgänglig vid kassorna samt att expediterna pro-aktivt informerar omkring detta när någon i riskgruppen står vid kassan och betalar så vi säkerställer att budskabet kommer ut till alla. Om någon gärna vill ha våra Handlingskraft informations hand-outs och dela ut när ni går på stan så kan ni bara höra av er.

Ni gör alla ett ett fantastiskt viktigt och bra jobb i denna process. Ser fram emot en ny vecka tillsammans! 🙂

Tack för ert engagemang!
Gustav, Tommy, Sarah, Micke och Christina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn